Logistiek

Artificial Intelligence voor de logistiek

Door de kracht van Artificial Intelligence (AI) of Robotic Process Auto­ma­tion (RPA), kunt u zich concentreren op de echte uitzonde­ringen in uw supply-chain. Onze algoritmes helpen om de verschillende proces­sen van de logistiek te verbeteren. Maak alle facetten van de supply-chain inzichtelijker en krijg voorspellingen of aanbevelingen die nauwkeurigere beslissingen mogelijk maken.

Artificial Intelligence voor de logistiek

waarom Artificial Intelligence voor de logistiek?

Maar ik plan toch al? Ik kijk toch al naar data? Ik heb toch al systemen? Dat klopt, maar dit zijn statische modellen en geen dynamische modellen. Door middel van Artificial Intelligence en RPA voor de logistiek kun je hierin enorme optimalisatieslagen maken!

Artificial intelligence voor de logistiek

de logistiek voorop in AI & RPA

De logistieke branche is één van grootste branches voor werkgelegenheid! Er werken duizenden mensen en is voor ons land zeer belangrijk als doorvoerland naar de rest van Europa. Als land is het belangrijk om de concurrentie voor te blijven want andere landen en havens winnen terrein. Artificial intelligence en RPA is volgens logistiek.nl een van de belangrijkste mogelijkheden om zich als branche verder te ontwikkelen. TNO heeft een onderzoek gedaan en stelt ook dat conventionele werkwijzen inmiddels te kort schieten maar dat Artificiële Intelligentie / RPA de mogelijkheid biedt hiermee wel om te gaan en oplossingen te bieden.

het belang van innovatie met AI & RPA

Er werkten in 2017 wereldwijd maar 10.000 mensen in de artificial intelligence (AI) en Robotic Process Automation (RPA)  industrie waarvan 95% bij de enorme multinationals zoals Google en Amazon. Dit betekent dat er maar 500 mensen in de vrije sector werkten aan artificial intelligence.  Dat zijn er inmiddels al wel een aantal meer maar nog steeds te weinig om de andere industrieën een inhaalslag te laten maken.  Bedrijven zoals Google en Amazon investeren inmiddels al een flink aantal jaar enorme sommen geld in artificial intelligence. Dit heeft ze een enorme voorsprong gegeven ten opzichte van de concurrentie.

Omdat artificial intelligence en RPA de bedrijfsprocessen zoveel zal veranderen zijn er al regels ingesteld bij de Amerikaanse overheid om overnames van Amerikaanse AI-gerelateerde bedrijven door Chinese bedrijven aan banden te leggen (en dit was voor Trump.) Het Nederlandse kabinet ziet ook dat het voor ons land heel belangrijk is technologisch voorop te lopen in Artificial Intelligence en RPA. Daarom zijn er de laatste jaren opleidingen gekomen en is de investering in kunstmatige intelligentie verdubbelt en trekt de overheid zo’n 1 miljard euro uit om dit te bewerkstelligen via de Nederlandse AI coalitie.

Bedrijven zoals Hema nemen hierin nu de eerste stap om artificial intelligence voor de logistiek in te zetten. Zij gaan door middel van artificial intelligence een stuk beter voorspellen wat het koop gedrag is van de klant zodat zij hierdoor een efficiëntere supply chain kunnen opzetten. In een interview met de staatssecretaris economische zaken, zijn bedrijven en ondernemers nu aan zet om te investeren in artificial intelligence om te kunnen blijven concurreren met andere landen. Tijd voor actie dus!

Leading companies are already harnessing artificial intelligence and machine learning to inform and fine-tune core strategies, such as warehouse locations, as well as to enhance real-time decision making related to issues like availability, costs, inventories, carriers, vehicles and personnel. — Forbes.com

hoe start ik met AI & RPA?

Supplai begrijpt dat elk bedrijf een kern ERP systeem heeft en hierop werkt. De termen artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie (KI), robotic process automation (RPA) en wellicht machine learning of deep learning (lees meer in ons blog) kunnen daarom een ongrijpbare en lastig te begrijpen techniek zijn. Want hoe laat je dit nu op elkaar aansluiten?

Wij vinden dat je je organisatie stap voor stap, proces voor proces moet inrichten op het gebruik van artificial intelligence voor de logistiek en zo je bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze oplossingen sluiten daarom ook naadloos aan op uw bestaande systemen. Zie het als een nieuwe app op je telefoon! Wij voegen er gewoon wat aan toe. Laat je in de onderstaande tekst met voorbeelden met artificial intelligence voor de logistiek inspireren over hoe jouw bedrijf er binnen nu en 5 jaar uit kan zien.

smart warehousing

Gebruik artificial intelligence voor de logistiek in meerdere processen van je warehouse. Combineer data van kantoor of andere locaties met je WMS. Wat voorbeelden ter inspiratie wat AI algoritmes kunnen:
Zo zijn er alleen al voor een warehouse nog een tal van andere voorbeelden te verzinnen. Laat Artificial Intelligence je WMS niet vervangen maar verbeteren!
Artificial intelligence voor warehouses
smart warehousing Artificial intelligence voor de logistiek

forwarder, logistiek dienstverlener (LSP) of inhouse logistieke afdeling

Processen zijn key voor een dienstverlener. Efficiëntie, kwaliteit en snelheid zijn allen zeer belangrijk. Gebruik hiervoor artificial intelligence voor de logisitek om hierin meer waarde te creëren voor je klanten! Wat voorbeelden:

financieel en management

Op de financiële afdeling zijn veel repetitive processen waar data mee is gemoeid. Hier is artificial intelligence in de logistiek goed op zijn plek om grote hoeveelheden ongestructureerde data te analyseren of taken uit handen te nemen.
Wat voorbeelden:

deep learning OCR
Predictive maintenence logistics

terminal, depot of warehouse

Er is niets zo kostbaars voor een bedrijf dan materiaal wat kapot gaat tijdens een opdracht. Gebruik artificial intelligence voor de logistiek om dit te reduceren. Wat voorbeelden:

commercieel

Commerciële data is vaak heel ongestructureerd en er wordt vaak op gevoel een beslissing gemaakt. Hoe zorg je er nu voor dat je op basis van historie de juiste voorspellingen maakt? Wat voorbeelden:
beslissen met Artificial Intelligence

gemakkelijk te koppelen aan o.a.

laat je gegevens achter, en wij nemen contact op!

Bericht verzonden!