financiële sector

Artificial Intelligence voor de financiële sector

De financiële sector behoort tot de early adoptors van Artificial Intelligence. Van algoritmes op de beurs die beurshandel overnemen tot aan accountants die AI gebruiken om verder te innoveren.

accountancy

waarom AI voor de financiële sector?

Artificial intelligence (AI) voert taken uit die vroeger handmatig door bankmedewerkers, administratieve afdelingen, accountants of boekhouders werden uitgevoerd. Denk hierbij aan gegevensinvoer, verificaties, belastingen, salarisadministratie, audits en bankieren. Een stap verder zijn analyses, voorspellingen of beslissingen van financiële prognoses, cashflow, debiteuren beleid, die volledig geautomatiseerd worden met behulp van op AI-gebaseerde technologieën. Verder wordt AI meer en meer toegepast om de klantervaring bij zowel financieel dienstverleners als accountants te verbeteren. 

business.intelligence.bi

AI transformeert de financiële sector

Volgens een grote studie van TCS helpt Artificial Intelligence voor de financiële sector de productiekosten met 13% te verlagen en ze constateren gemiddeld! een omzet stijging van 17%. Een enorme efficiëntie slag dus! Artificial Intelligence gaat de financiële sector veranderen concludeert ook consultancy.nl en Artificial intelligence voor de financiële sector gaat ook in de toekomst op de financiële sector een enorme invloed hebben!

het belang van innovatie met AI & RPA

Er werkten in 2017 wereldwijd maar 10.000 mensen in de artificial intelligence industrie waarvan 95% bij de enorme multinationals zoals Google en Amazon. Dit betekent dat er maar 500 mensen in de vrije sector werkten aan artificial intelligence.  Dat zijn er inmiddels al wel een aantal meer maar nog steeds te weinig om de andere industrieën een inhaalslag te laten maken.

Omdat artificial intelligence de bedrijfsprocressen zoveel zal veranderen zijn er al regels ingesteld bij de Amerikaanse overheid om overnames van Amerikaanse AI-gerelateerde bedrijven door Chinese bedrijven aan banden te leggen (en dit was voor Trump.). Ook het Nederlandse kabinet ziet ook dat het voor ons land heel belangrijk is technologisch voorop te lopen in artificial intelligence. Daarom zijn er de laatste jaren opleidingen gekomen en wil ze de investeringen in kunstmatige intelligentie verdubbelen en trekt zo’n 1 miljard euro uit om dit te bewerkstelligen. Verder heeft het kabinet een speciaal actieplan intensieve publiek private samenwerking en investeringen voor artificial intelligence uitgeschreven.

Toch geven verschillende grote bedrijven aan dat Nederland de ”boot” mist met artificial intelligence en luiden de noodklok. We gaan niet snel genoeg mee! Tijd voor actie dus!

The journey for most companies, which started with the internet, has taken them through key stages of digitalization, such as core systems modernization and mobile tech integration, and has brought them to the intelligent automation stage. — Deloitte.com

hoe start ik met AI & RPA?

Supplai begrijpt dat elk bedrijf een kern ERP systeem heeft en hierop werkt. De termen artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie (KI), robotic process automation (RPA) en wellicht machine learning of deep learning (lees meer in ons blog) kunnen daarom een ongrijpbare en lastig te begrijpen techniek zijn. Want hoe laat je dit nu op elkaar aansluiten?

Wij vinden dat je je organisatie stap voor stap, proces voor proces moet inrichten op het gebruik van robotic process automation en artificial intelligence en zo je bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze oplossingen sluiten daarom ook naadloos aan op uw bestaande systemen. Zie het als een nieuwe app op je telefoon! Wij voegen er gewoon wat aan toe. Laat je in de onderstaande tekst met voorbeelden met robotic process automation RPA en artificial intelligence voor de financiële sector inspireren over hoe jouw bedrijf er binnen nu en 5 jaar uit kan zien.

accountancy

Veel taken voor de accountant zijn repetitief. Daarom kunnen er juist in deze hoek van de financiële sector zoveel verbeteringen worden doorgevoerd door middel van artificial intelligence. Er wordt daarom veel geschreven over hoe artificial intelligence de branche gaat veranderen. Bijvoorbeeld dit artikel van accountingtoday.comAI voert de alledaagse, handmatige taken uit die vroeger door accountants werden uitgevoerd. Denk hierbij aan gegevensinvoer, verificaties en fraudedetectie. Forbes verwacht dat deze taken – ook die gerelateerd aan belastingen, salarisadministratie, audits, bankieren – tegen 2020 volledig geautomatiseerd gaan worden met behulp van op AI gebaseerde technologieën.
accountancy
Banken en financiële instellingen

bank, financiële instelling of vermogensbeheer

Ongestructureerd en enorme hoeveelheden data? Wordt vaak op gevoel een beslissing gemaakt of zijn de dingen zo complex dat het gewoon simpelweg niet makkelijk is? ABN AMRO is er al mee begonnen en verschillende bedrijven in deze sector beginnen er nu mee.

assurantiekantoor of hypotheekverstrekker

Je hebt veel contact met klanten, informatie moet accuraat zijn en veel gaat op gevoel. Neem bijvoorbeeld deze Japanse verzekeraar die 90% van zijn administratieve taken wil overzetten naar artifical intelligence!
assurantiekantoor en hypotheekverstrekker
Financiele accountant en artificial intelligence

financieel en management

Op de financiële afdeling zijn veel repetitive processen waar data mee is gemoeid. Hier is artificial intelligence voor de financiële sector goed op zijn plek om grote hoeveelheden ongestructureerde data te analyseren of taken uit handen te nemen. Wat voorbeelden:

Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te verzinnen. Laat Artificial Intelligence voor de financiële sector je werknemers niet vervangen maar verbeteren!

gemakkelijk te koppelen aan o.a.

laat je gegevens achter, en wij nemen contact op!

Bericht verzonden!