Drone inspectie met ai op de haringvlietbrug

augustus 9, 2022

Uncategorized

Haringvliet, Numansdorp, Nederland. 25 Juli 2022

supplai is in de arm genomen door Volker Engineering Structures (VES; onderdeel van Volker Wessel) om samen met DDC Smart Inspections (Dutch Drone Company) een methode te ontwikkelen voor een slimmere inspectie aan de Haringvlietbrug. Diervoor heeft DDC een drone inspectie uitgevoerd en een geavanceerd 3D-model uitgewerkt. Op basis van deze data heeft supplai zijn real-time video analytics op basis van kunstmatige intelligentie (AI) toegepast. Op deze manier kan een drone nu gebruikt worden om razendsnel én accuraat inspecties uit te voeren.

Werkzaamheden

Het rijdek van het hefdeel van Haringvlietbrug bestaat uit aluminium platen die met veerklemmen aan de klep van de brug zijn bevestigd. Door het verkeer dat over de brug rijdt rillen deze veerklemmen los. Het hefdeel en het bewegingswerk worden geheel vervangen, maar dit gaat nog wel een tijd duren. Tot die tijd is de maximumsnelheid op de A29 van de Haringvlietbrug slechts 50 km/h. Om de veiligheid van de Haringvlietbrug te bepalen is het van groot belang om de constructie goed en wekelijks te inspecteren. Deze tijdkritische inspectie eist hoge nauwkeurigheid en moet met veilig gebeuren. Op dit moment moeten er VES werknemers in een onderhoudskar onder de brug door om elke plaat te inspecteren. Tijdens deze inspectie is het verboden onder het hefdeel door te varen. Met de inzet van drones kan dit veiliger en zonder beperking van e scheepvaart of verkeer uitgevoerd worden.

Edge computing met deep learning algoritmes (AI) die zorgen voor real-time video analytics

Supplai is een expert in real-time video analytics door middel van kunstmatige intelligentie (AI) op Edge computing. Supplai heeft hier recent ook subsidie voor ontvangen van het voor het eerst uitgekeerde MIT R&D AI fonds. Deze Edge computing wordt direct op de drone bevestigd tijdens de vlucht en maken real-time video analytics mogelijk. Door de inzet van drones en real-time video analytics zijn er geen personen nodig om onder de brug handmatige opnames te doen. Omdat van elke vlucht de foto’s nadien te bekijken zijn, ontstaat er een betere datagedreven manier van inspectie. De degradatie is beter in kaart te brengen en er is altijd naslagwerk. Dit maakt de onderhoudsinspectie veiliger én nauwkeuriger. Daarbij zorgt de inzet van drones dat de scheepvaart niet meer geblokkeerd hoeft te worden. De drone hoeft enkel vluchten te maken om de onderzijde van de brug volledig in kaart te brengen. In tegenstelling tot langzame kunstmatige intelligentie (AI) post-processing technieken van drone data kan met behulp van supplai zijn edge-computing real-time video analytics worden uitgevoerd. Deze drones verzamelen een grote hoeveelheid data. De AI deep learning-algoritmen zorgen ervoor dat de juiste data direct tijdens de vlucht efficiënt uit de beelden wordt geëxtraheerd. Het voordeel van deze nieuwe technieken zijn dat de inspectiefrequentie kan worden verhoogd, en er eventueel direct actie kan worden ondernomen als er een defect wordt gedetecteerd. Door de datagedreven manier van inspectie wordt de kans op fouten verminderd.

3D-Modellering

Na de inspectie maakt DDC een state of the art 3D model. 3D-modelling (3D-modelleren) is het proces waarbij een wiskundige weergave van een driedimensionaal object wordt gecreëerd. 3D modellering maakt het mogelijk om objecten,  zoals gebouwen en infrastructuur in 3D weer te geven. Dit zorgt ervoor dat een inspecteur een object uit verschillende hoeken gedetaileerd kan weergeven.

Het resultaat: een zeer gedetailleerd en uitgebreid door kunstmatige intelligentie (AI) voorgesorteerde dataset van gedetecteerde veerklemmen, die vervolgens werd verwerkt tot een geavanceerd 3D-model van de Haringvlietbrug.
Snel en datagedreven onderhoud met minder inzet van (schaarse) werknemers en verhoogde veiligheid rondom het vaargebied van de Haringvlietbrug

De Bedrijven
supplai

Onze focus ligt op de ontwikkeling van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI)-algoritmen voor bedrijven in het fysieke domein. We zijn dan ook een partner die u kan helpen bij diverse huidige en toekomstige transacties met de focus op de langetermijnrelatie. Onze praktische en toepasbare kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde algoritmen verbeteren bedrijfsprocessen door te 
– lezen (document automatisering)
– zien (realtime video-analyse)
– analyseren en voorspellen (gegevens voorspellingen) 
waardoor u waardevollere gegevens en statistische inzichten in uw bedrijfsprocessen krijgt, de kwaliteit te verbeteren en waardevolle tijd vrij te maken voor meer strategische taken.

Op deze manier helpen we bedrijven en werknemers om te gedijen in complexere taken! Door onze uitgebreide kennis van logistiek, (maak)industrie, infra en landbouw begrijpen we wat voor bedrijven en bedrijfsvoering belangrijk is. Dit maakt ons de ideale sparringpartner om uw processen te verbeteren met behulp van deze nieuwe technologie. Op ons kantoor produceren we jaarlijks 8000 kW zonne-energie. We verwarmen elektrisch en trainen onze AI algoritmen met onze 100% zonnestroom. Als bedrijf hebben we geen uitstoot door duurzame oplossingen te ontwikkelen. Met een groeiend aantal klanten en partners bieden we ideale oplossingen om uw bedrijf te helpen groeien!

Ga voor meer informatie over state-of-the-art, ultramoderne kunstmatige intelligentie (AI) -gebaseerde oplossingen naar supplai.nl

DDC Smart Solutions (Dutch Drone Company)

The Dutch Drone Company is opgericht met als doel de industrie oplossingen te bieden voor snellere en veiligere inspecties en data services. Een van deze oplossingen is het gebruik van drones (UAV’s). DDC heeft een team met experts op het gebied van data analytics waarmee de ingewonnen data op geavanceerde manier verwerkt en geanalyseerd kan worden.

For more information, visit: www.ddc.works

Volker Engineering Structures (VES)

Volker Engineering Structures is expert op het gebied van levensduur verlengend onderhoud aan bruggen en sluizen met als missie: een veilig en bereikbaar Nederland voor iedereen. Het VES-team zet zich dag in dag uit in voor het verlengen van de levensduur van multidisciplinaire constructies in de infrastructuur. Hun expertise: bruggen en sluizen onderhouden, renoveren, vernieuwen en verduurzamen. VES is onderdeel van het bouwconcern Volker Wessels. VES is een jong bedrijf met grote ambities en zet zich iedere dag in voor het verlengen van de levensduur van multidisciplinaire constructies  in de infrastructuur. VES bestaat sinds 2019 en komt voort uit de afdeling Rail, Weg, Water (RWW) van VolkerRail, een onderneming van VolkerWessels.

Ga voor meer informatie over Volker Engineering Structures naar: www.volkerengineeringstructures.nl

CONTACT ONS

Heb je vragen of wil je sparren over wat AI voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op! Laat een bericht achter of bel ons via 085 06 06 591