Maak- en procesindustrie

Artificial Intelligence voor maak- en procesindustrie​

Verslim je bedrijfsprocessen zoals voorraadbeheer, warehouse management, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit van je product.

productie bedrijf AI

waarom AI voor de maak- en procesindustrie?

Of je nu een klein of enorm productiebedrijf bent, elke fabriek in de maakindustrie en procesindustrie kan door middel van Artificial Intelligene (AI) enorme stappen maken om de productieprocessen te verbeteren in betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en veiligheid! Dit is niet alleen in de productieprocessen zelf maar ook in de bedrijfsprocessen die nodig zijn om je goederen te transporteren of te verkopen.

business.intelligence.bi

samen innoveren met AI

In Belgie en Nederland werken verschillende bedrijven al samen en helpen zij elkaar om artificial intelligence voor de maakindustrie en procesindustrie mogelijk te maken. Het consortium KEEN, een samenwerking van 25 bedrijven in de maakindustrie en procesindustrie stelt dat ”Producten en processen worden complexer en dus hebben ingenieurs geavanceerde tools nodig om dat te managen, zo luidt het. KEEN ziet artificiële intelligentie niet als een mogelijk alternatief voor de inzet van ingenieurs, maar als een instrument dat hen kan bijstaan”

voorop in AI en RPA

Inmiddels werkt 51% van de grootste Europese fabrikanten aan ten minste een artificial intelligence opdracht. Dit maakt Europa tot op heden voorloper in artificial intelligence in de maakindustrie en procesindustrie. Er is vaak enorm veel data beschikbaar. Er zijn vaak enorm veel sensoren. Bedrijven zoals Siemens investeren daarom al jaren in artificial intelligence. Huidige modellen werken maar zijn statische modellen. Deze kunnen enorm verbetert worden door gebruik van artificial intelligence in de maakindustrie en procesindustrie. Je kan daarom denken aan het modelleren en analyseren van processen, producten en of machines/installaties. Verder kan artificial intelligence ondersteunen bij de engineering en kan artificial intelligence processen op termijn autonoom besturen.
Voorop in AI

het belang van innovatie met AI & RPA

Er werkten in 2017 wereldwijd maar 10.000 mensen in de artificial intelligence industrie waarvan 95% bij de enorme multinationals zoals Google en Amazon. Dit betekent dat er maar 500 mensen in de vrije sector werkten aan artificial intelligence.  Dat zijn er inmiddels al wel een aantal meer maar nog steeds te weinig om de andere industrieën een inhaalslag te laten maken.

Omdat artificial intelligence de bedrijfsprocressen zoveel zal veranderen zijn er al regels ingesteld bij de Amerikaanse overheid om overnames van Amerikaanse AI-gerelateerde bedrijven door Chinese bedrijven aan banden te leggen (en dit was voor Trump.). Ook het Nederlandse kabinet ziet ook dat het voor ons land heel belangrijk is technologisch voorop te lopen in artificial intelligence. Daarom zijn er de laatste jaren opleidingen gekomen en wil ze de investeringen in kunstmatige intelligentie verdubbelen en trekt zo’n 1 miljard euro uit om dit te bewerkstelligen. Verder heeft het kabinet een speciaal actieplan intensieve publiek private samenwerking en investeringen voor artificial intelligence uitgeschreven.

Toch geven verschillende grote bedrijven aan dat Nederland de ”boot” mist met artificial intelligence en luiden de noodklok. We gaan niet snel genoeg mee! Tijd voor actie dus!

AI will revolutionize our lives by bridging the gap between what humans are capable of and what is actually possible. It will penetrate across industries to take over basic tasks from humans, seamlessly interacting with our daily lives. — CNN.com

hoe start ik met AI & RPA?

Supplai begrijpt dat elk bedrijf een kern ERP systeem heeft en hierop werkt. De termen artificial intelligence (AI), kunstmatige intelligentie (KI), robotic process automation (RPA) en wellicht machine learning of deep learning (lees meer in ons blog) kunnen daarom een ongrijpbare en lastig te begrijpen techniek zijn. Want hoe laat je dit nu op elkaar aansluiten?

Wij vinden dat je je organisatie stap voor stap, proces voor proces moet inrichten op het gebruik van artificial intelligence en zo je bedrijfsprocessen te verbeteren. Onze oplossingen sluiten daarom ook naadloos aan op uw bestaande systemen. Zie het als een nieuwe app op je telefoon! Wij voegen er gewoon wat aan toe. Laat je in de onderstaande tekst met voorbeelden met artificial intelligence voor de maak- en procesindustrie inspireren over hoe jouw bedrijf er binnen nu en 5 jaar uit kan zien.

in de fabriek

Zo zijn er voor fabrieken nog tal van andere voorbeelden te verzinnen. Laat Artificial Intelligence je werknemers niet vervangen maar verbeteren!

AI in de fabriek

engineering

Binnen de Engineering wordt er zwaar gebouwd op datasets en hiervoor leent artificial intelligence zich perfect.

materiaal en veiligheid

Er is niets zo kostbaars voor een bedrijf dan materiaal wat kapot gaat tijdens een opdracht. Gebruik artificial intelligence om dit te reduceren. Predictive maintenance of te wel ”voorkomen is beter dan genezen”.  Wat voorbeelden:

Predictive maintenence logistics
Financiele accountant en artificial intelligence

financieel en management

Op de financiële afdeling zijn veel repetitive processen waar data mee is gemoeid. Hier is artificial intelligence goed op zijn plek om grote hoeveelheden ongestructureerde data te analyseren of taken uit handen te nemen. Wat voorbeelden:

Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te verzinnen. Laat Artificial Intelligence je werknemers niet vervangen maar verbeteren!

commercieel

Commerciële data is vaak heel ongestructureerd en er wordt vaak op gevoel een beslissing gemaakt. Hoe zorg je er nu voor dat je op basis van historie de juiste voorspellingen maakt? Wat voorbeelden:

gemakkelijk te koppelen aan o.a.

laat je gegevens achter, en wij nemen contact op!

Bericht verzonden!