Jouw logistieke documenten automatiseren?

maart 2, 2023

Uncategorized

Logistieke Statusberichten

HelloContainer is het eerste digitale vergelijkings- en boekingsplatform voor zeecontainers. Vanuit verschillende logistieke dienstverleners zoals rederijen ontvangt HelloContainer daarom informatie over het transport van klanten. Dit komt vaak binnen in een e-mail of pdf bestand. Handmatig wordt deze informatie overgetypt in het HelloContainer platform om het inzichtelijk te maken voor klanten.

Werkwijze Automatiseren

“Deze werkwijze is echt een doorn in ons oog. Het kost ons veel tijd om de informatie manueel over te typen en het is te foutgevoelig. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een soort robot die informatie uit de documenten kan lezen en direct vertaalt naar ons platform. We hebben zelf wat pogingen gedaan om een algoritme te ontwikkelen maar dat is toch lastiger dan het lijkt.”

Algoritme Van Supplai Is Op Hoog Niveau

“We hebben onze vraag bij verschillende partijen uitgezet en uiteindelijk gekozen voor supplai vanwege hun ervaring in de logistieke sector. Om een algoritme op een hoog niveau te laten werken heb je namelijk veel data nodig. Omdat supplai al oplossingen had ontwikkeld voor rail operators met vergelijkbare documenten was hun algoritme al heel goed getraind.”

1 Fte Besparen

“We zitten nu, na een klein halfjaar, in de afrondende fase van het project. De afgelopen maanden hebben we het algoritme verder geoptimaliseerd. Dat betekent dat we alle soorten documenten die we binnenkrijgen door het algoritme halen en correcties doen waar nodig. Bij een foutmarge van minder dan 5% gaat het algoritme onze taak volledig overnemen. In ons huidige logistieke team van 4 FTE, gaat het algoritme zeker 1 FTE aan administratief werk besparen.”

Jos de Jonge – CEO HelloContainer

Documenten Automatiseren

Jouw Logistieke Statusberichten Automatiseren? Lees gegevens uit documenten direct uit met ons deep learning algoritme. Verkort doorlooptijden, fouten en de handmatige inspanning van kostbare werknemers!