MIT AI R&D subsidie ontvangen

juli 5, 2023

Uncategorized

Ridderkerk, Zuid-Holland, 08 juni 2022

Met trots kunnen we melden dat we de MIT AI R&D-subsidie hebben gekregen voor ons project ‘Realtime Video Analytics op Drones’ van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ons project richt zich op de ontwikkeling en toepassing van edge-based kunstmatige intelligentie-algoritmen om automatisch tijdelijke en ruimtelijke gebeurtenissen in videobeelden te detecteren met behulp van drones. Enkele use-cases voor dit project zijn:

 • Tijdkritische lucht inspectie van infrastructuur
 • Windturbine inspectie
 • Inspectie hoogspanningslijn/hoogspanningsmast
 • Assisteren tijdens Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) vluchten en operaties.

een samenwerking om een gemeenschappelijk doel te bereiken

Deze realtime oplossingen worden geleverd met de combinatie van Drones of Unmanned Aerial Vehicle (UAV’s) én Machine Learning-algoritmen. Onze op AI gebaseerde Real-time Video Analytics-oplossing voor drones bewaakt verschillende objecten en onderscheidt bepaalde activiteiten of gedragingen die kunnen leiden tot een waarschuwing of een reactie van de gebruiker door het detecteren en analyseren van kenmerken zoals beweging of gedragspatronen, evenals gebeurtenissen zoals plotselinge uitbarsting van vlammen of rook, verdachte bewegende personen, afwijkend rijgedrag en nog veel meer. In dit project gaan we samenwerken met Dutch Drone Company, een van de weinige bedrijven in Nederland die volledig is goedgekeurd om onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) te besturen.

Onze Real-Time Video Analytics-oplossing voor drones maakt Computer Vision en Machine Learning toegankelijk voor bedrijven en infrastructuur met drones. Een van de vele voordelen van Realtime Video Analytics op Drones zijn:

 • Diepgaande analyse van luchtopnames, die door het menselijk oog gemist kunnen worden. Deze drones verzamelen een grote hoeveelheid data. Met behulp van op AI gebaseerde Machine Learning-algoritmen worden de verzamelde data efficiënt geanalyseerd
 • Reductie van latentie en fouten tijdens analyse
 • Vermindering van arbeidskosten
 • Uitstekend rendement op investering (ROI)
 • Verhoogde inspectiefrequentie zonder enige uitvaltijd.
 • Efficiëntere inzet van werknemers.
 • Wordt gebruikt om gegevens over degradatie op lange termijn van activa, goederen, land en materialen te verzamelen.

AI-geïntegreerde drones kunnen ook worden ingezet om assistentie te bieden tijdens Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) vluchten en operaties. Dit is waar een drone wordt bediend zonder dat een piloot een constante visuele zichtlijn op het vliegtuig hoeft te houden. De drone wordt echter bestuurd met behulp van Remote Pilot Station (RPS) / Ground Control Station (GCS) sensoren. In combinatie met machine learning-algoritmen geven drone-inspecties operators meer inzicht in gegevens die anders onopgemerkt zouden blijven als ze door het menselijk oog worden geïnspecteerd. Dit zorgt voor een efficiënte dataverwerking.

MIT AI R&I subsidie voor samenwerkingsprojecten

De MIT AI R&D-subsidie wordt toegekend aan bedrijven voor het creëren en innoveren van producten, product diensten of diensten in samenwerking met andere MKB-bedrijven die bijdragen aan de ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (AI). De Europese Commissie definieert AI als ‘systemen die intelligent gedrag vertonen door hun omgeving te analyseren en actie te ondernemen (met een zekere mate van onafhankelijkheid) om specifieke doelen te bereiken’.

een aangename boost

“We zijn vereerd dat we deze subsidie mogen ontvangen en waarderen de steun van de RVO enorm. Dit zal ons helpen onze volgende stap te zetten in de zoektocht naar een revolutie in de bedrijfsvoering”, zegt Koen de Jong, CEO en medeoprichter van supplai. “De integratie van AI en machine learning-algoritmen is de toekomst van automatisering en robotica. Deze samenwerking aanpak met Dutch Drone Company zal helpen bij het bieden van de meest efficiënte oplossingen voor drone-operators voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen”, aldus de Jong.

Lees hier meer over de R&D-subsidie van MIT AI

OVER DE BEDRIJVEN
supplai

Onze focus ligt op de ontwikkeling van geavanceerde artificial intelligence (AI)-algoritmen voor allerlei soorten bedrijven. Wij zijn dan ook een partner die u kan helpen bij diverse huidige en toekomstige transacties met de focus op de langetermijnrelatie. Onze op AI gebaseerde algoritmen verbeteren bedrijfsprocessen door te lezen (document automatisering), zien (realtime video-analytics), analyseren en voorspellen (data predictions) – waardoor u waardevollere gegevens en statistische inzichten in uw bedrijfsprocessen krijgt. Onze algoritmen zijn getraind om repetitieve taken uit te voeren, de kwaliteit te verbeteren en waardevolle tijd vrij te maken voor meer praktische taken. Op deze manier helpen we bedrijven en werknemers om te gedijen in complexere taken! Door onze uitgebreide kennis van logistiek, chemie en landbouw begrijpen we wat voor bedrijven en bedrijfsvoering belangrijk is. Dit maakt ons de ideale sparringpartner om uw processen te verbeteren met behulp van deze nieuwe technologie!

Op ons kantoor produceren we jaarlijks 8000 kW zonne-energie. We verwarmen elektrisch en trainen onze algoritmen met onze 100% zonnestroom. Als bedrijf hebben we geen uitstoot door duurzame oplossingen te ontwikkelen. Met een groeiend aantal klanten en partners bieden we ideale oplossingen om uw bedrijf te helpen groeien!


Bekijk onze website voor meer informatie over onze  state-of-the-art, ultramoderne AI-gebaseerde oplossingen: supplai.nl

Dutch Drone Company

The Dutch Drone Company is opgericht met als doel de industrie oplossingen te bieden voor snellere en veiligere inspecties. Een van deze oplossingen is het gebruik van onbemande luchtvaartuigen (UAV’s). Om hun klanten het hoogste serviceniveau te bieden, werkte Dutch Drone Company samen met meerdere specialisten die de inzet van UAV’s verbeteren. Ga voor meer informatie over Dutch Drone Company naar: www.ddc.works