Supplai and HPS Industrial maken smart gate OCR oplossingen

juli 5, 2023

Uncategorized

Ridderkerk, Zuid-Holland, Nederland. 29 juli, 2022

Supplai en HPS Industrial werken samen om gate-entry-processen te versnellen en te verbeteren. Deze samenwerking is tot stand gekomen via een gezamenlijke opdrachtgever, KMI. Door onze distributie van Advantech’s Nvidia Jetson edge devices, heeft HPS Industrial contact gelegd voor een mogelijke samenwerking, wat uiteindelijk een perfecte match bleek te zijn. Met hardware van HPS Industrial hebben we effectief een revolutionair concept voor toegangscontrole (Gate OCR) ontwikkeld. Op AI gebaseerde (deep learning) algoritmen maken het mogelijk om containernummers te detecteren, scannen en lezen, wat zorgt voor een geautomatiseerd gate-entry-proces of toegangscontrole.

Twee innovatieve spelers in de markt

HPS industrial B.V. is een bedrijf gespecialiseerd in het assembleren, bouwen en configureren van industriële computer- en netwerkoplossingen. Zij leveren systemen voor oplossingen die hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid en langdurige beschikbaarheid. De expertise van HPS Industrial ligt in het implementeren van custom-made systemen en configuraties die volledig op de wensen van de klant zijn afgestemd.

Een snelgroeiende startup, supplai is een expert in kunstmatige intelligentie. We verbeteren bedrijfsprocessen door op AI gebaseerde oplossingen te bieden, zoals document automatisering, data voorspelling en computervisie (beeldherkenning). Machine Learning- en Computer Vision-algoritmen worden opnieuw getraind om elk frame van videogegevens in realtime te analyseren. De dataset van deze analyse wordt gebruikt om gate OCR-technologie in te zetten om gate-entry processen te verbeteren.

De hardware die nodig is voor dit project is afkomstig van HPS Industrial. Al meer dan 25 jaar zijn ze gespecialiseerd in het adviseren en aanbieden van custom-made industriële computer- en netwerkoplossingen. Ook AI-technologie en cobots komen daarbij aan bod.

Samenwerken aan een totaaloplossing voor de klant

De samenwerking tussen supplai  en HPS industrial bleef niet bij het OCR-project. Wij vullen elkaar perfect aan en kunnen zo een totaaloplossing bieden voor iedere klant.

Op deze manier zijn zij al verschillende uitdagingen samen aangegaan. Er staan nog meer mooie projecten op de planning. supplai heeft al met succes het op AI gebaseerde Rail OCR op de markt gebracht voor onder andere ProRail. De op AI gebaseerde container- en OCR herkenningssoftware is ook interessant voor bijvoorbeeld reachstackers op containerterminals en depots. Deze ijzersterke samenwerking belooft dus veel moois voor de toekomst!

Kunstmatige Intelligentie (AI) voor gate automation

De camera’s die zijn geïnstalleerd op de entry gates kunnen, met Nvidia Jetsons edge computing, de containernummers op containers en ISO tanks aflezen. Het algoritme leest ook de ISO code, GEVI- en UN markeringen af en herkent ADR-labels. Het classificatie-algoritme herkent en verifieert of de labels kloppen met het GEVI-nummer en stuurt de totale gegevens naar een Terminal Operating System (TOS). Dat bepaalt of de container voldoet aan de eisen. Als alles is goedgekeurd, gaat de slagboom open. Dankzij deze gate automation krijgen chauffeurs toegang, zonder dat controle door een persoon nodig is. De klant heeft dan van elke container informatie, in de vorm van een korte video, als digitale bewijslast voor wet- en regelgeving. Ook kan hiermee schade worden aangetoond.

Voor Gate OCR leverde HPS Industrial een ventilatorloze, robuuste AI-box-pc van Advantech (met Nvidia Jetson-module). We hebben hiervoor een intuïtief platform gebouwd waarop de klant alle datasets kan bekijken die door het deep learning-algoritme worden geleverd, controles kan uitvoeren en gemakkelijk elke container kan volgen op basis van hun nummers en specifieke labels nadat ze door de poorten zijn gegaan die zijn uitgerust met state-of-the-art portaal camera’s.

Constant innoveren

De OCR-techniek bestond al, maar is door het algoritme van supplai een stuk efficiënter gemaakt. Dankzij de kunstmatige intelligentie zijn er niet alleen minder camera’s nodig, maar is het systeem ook nog eens accurater, omdat het elk frame van iedere videostream analyseert. Het algoritme leert steeds meer bij, doordat de data gecorrigeerd wordt. Zo leert het bijvoorbeeld ook de gegevens op containers te lezen bij slecht weer. Een ander bijkomend voordeel is dat deze techniek goedkoper is, omdat het gebaseerd is op software in plaats van hardware.

Doordat deze Gate OCR op software gebaseerd is, is het mogelijk om eenvoudig extra detectie toe te voegen op basis van de wensen en behoeften van de klant. Hierdoor is het product uniek en altijd precies op maat. Daarnaast is het schaalbaar en kan het makkelijk meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Het systeem van Gate OCR kan worden ingezet voor nog veel meer dan alleen gate automation en containercode recognition. Een voorbeeld daarvan is schadedetectie. Hierbij kunnen beschadigingen aan vrachtwagens of containers snel worden opgespoord en verholpen.